Groetjes uit de VS

Dit is de laatste blog vanuit de VS. Ik moet weer op Newark overstappen, maar ik heb daar maar een uur dus de kans dat ik de tijd heb om iets typen is niet zo groot. 

De afgelopen twee weken waren erg leuk. Het begon in Minneapolis met het rijden op een chopper en daarna de conferentie waar het allemaal nou eigenlijk om te doen was. Het lijkt inmiddels alweer een maand geleden. Anderhalve week geleden vloog ik naar San Francisco om Jan Willem te bezoeken. Die is hier voor een half jaartje voor zijn studie en dat is natuurlijk een goede gelegenheid om eens langs te komen en de toerist uit te hangen. In je eentje doe je ook wel eens wat, maar als er iemand op bezoek is is dat een goede gelegenheid om eens wat meer te doen.

Vorig weekend zijn we naar Lassen Volcanic National Park gegaan. Dat is 6 uur rijden dus we hebben uitgebreid de tijd gehad om bij te kletsen en van de natuur te genieten. De dag erna hebben we wat gewandeld en zijn we naar de Redwoods gereden, een park met gelijknamige bomen. Het zijn de langste/grootste bomen op aarde. Op maandag zijn we weer terug naar San Francisco gereden langs de route 1, langs de Pacifische kust. De foto’s komen later. 

Op dinsdag heb ik Berkeley bekeken (JW woont daar, niet echt in San Francisco). De universiteit begon net weer wat betekend dat je allemaal uitgeslapen frisse nieuwe studenten zag. Ik was een beetje teleurgesteld want ik had toch meer hippie-types verwacht. Het beeld werd bijgesteld op vrijdag toen de straten er toch meer jaren-60 uitzagen. Op woensdag en donderdag ben ik naar San Francisco gegaan. Het is een leuke stad die prima bewandelbaar is. Op zaterdag ging JW ook mee naar de stad.  Ik zal er wat meer over schrijven als ik de foto’s heb.  

Zondag gingen we naar Angel Island en Alcatraz. Angel Island is het Ellis Island van de westkust, de plaats waar de immigranten aan land kwamen. Het is vooral ook een mooi eiland met veel natuur. Het eiland heeft (net als de hele regio) veel microklimaten waardoor elke heuvel en dal een net ander aanzicht heeft. Je blijft ook bezig om je jas open en dicht te doen. Daarna gingen we door naar Alcatraz. Het is nogal toeristisch, maar wel leuk. 

Inmiddels zit ik al een tijdje op het vliegveld te wachten. Ik vertrek om 8:50 en kom om 8:40 morgenochtend aan, na 15 uur onderweg.  

Leave a Reply